NPO 2DOC ‘KINDERGEDACHTEN | ISAN CORINDE’

Een 2DOC documentaire voor NPO.
Klik hier voor de volledige documentaire en achtergrondinformatie!

Isan Corinde is een jonge, talentvolle Surinaamse kunstenaar. In deze documentaire vertelt hij over zijn jeugd in het primitieve binnenland van Suriname. Vanuit een arme gezinssituatie, waar kunst niet begrepen werd, groeide hij op met een leerachterstand door het vele verhuizen. Hoe dit zijn hedendaagse werk en stijl beïnvloedt, komt naar voren in deze mini-docu van zo’n 16 minuten. Corinde weet elementen uit zijn jeugd om te zetten tot prachtige kunst. De symboliek die hij hierin verwerkt, heeft stuk voor stuk een betekenis waardoor je hem beter leert kennen en begrijpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *