Introductie video

Jouw video portret in 1 minuut

Wat goed dat je ervoor hebt gekozen om jezelf meer zichtbaar te maken! Door middel van een introductievideo zal dit zeker helpen. Ik kan je hier natuurlijk bij helpen en ga een prachtige video neerzetten waarin alles dat belangrijk is terugkomt. En dat allemaal in een video van slechts 1 minuut! Moet kunnen toch?

“Waarom in 1 minuut?” hoor ik je denken, want dat is wel heel beknopt. En dat is precies de juiste gedachte. Aandacht is snel verschoven met alle afleiding en prikkels om ons heen. Zodra er een minuten lange video wordt getoond is de kans groot dat de kijker afhaakt.
Daarnaast kan deze video je ook helpen om te werken aan een korte omschrijving van jouw werkzaamheden. Zie het als een soort elevator pitch. 
Bovendien is een 1 minuut video heel makkelijk te plaatsen op je social media kanalen en zo genereer je nog meer views. 

Ik ga je helpen met de uitwerking, maar ik heb je wel nodig! Door jouw inzet komen we samen tot een mooi eindresultaat. 

Heb je nou stiekem toch een beetje inspiratie nodig? Helemaal niet erg! Hier zie je enkele voorbeelden van introductievideo’s die ik al gemaakt heb. Natuurlijk geheel in de stijl die de klant wenst. We gaan er samen voor zorgen dat jouw filmpje precies zegt wie JIJ bent!

Hieronder ga ik je wat vragen stellen. Je mag je antwoorden naar me doormailen info@donnavanwest.nl


 
Dus zullen we dan maar beginnen?


Je mag starten met het beantwoorden van onderstaande vragen over jouw bedrijf:
1. Kan je vertellen wat jouw business precies inhoudt?
2. Met wat voor klanten heeft je bedrijf te maken?
3. (Hoeveel) gebruiken jullie social media?
4. Waar wil je de introductie video voor gebruiken?
5. Wat is de tone of voice die je wil voor de video? Serieus / humor / informeel / zakelijk / etc.

Oke nu we dat duidelijk hebben mag je me wat duidelijkheid geven over de inhoud:
6. Kan je een globaal verhaal opschrijven van wat je wil vertellen in je video?

Goed bezig! Dan gaan we nu naar het leuke gedeelte. De video zelf!!
7. Voor de video gebruik ik een voice-over. Deze stem vertelt je verhaal en wat je te zien krijgt. Dit kan op 2 manieren gedaan worden:

A. De voice-over wordt door mij ingesproken en ik praat vanuit de ‘verteller’. Bijv: “Dit is Studio Donna van West, gevestigd in Den Haag en ze is gespecialiseerd in het maken van op maat gemaakte video’s!”. Ik schrijf het verhaal uit, spreek het in en verstuur de versie met de video eronder. Zo kan je direct het resultaat zien van de voice-over. 

B. De voice-over wordt door jou ingesproken en er wordt verteld vanuit ‘ik’ of ‘wij’. Bijv: “Ik ben Studio Donna van West, gevestigd in Den Haag en ik ben gespecialiseerd in het maken van op maat gemaakte video’s!”. Het vergt hierbij enige oefening en inlevingsvermogen om de voice-over met enthousiasme over te brengen. Toonintonatie is dus heel belangrijk! Om je op weg te helpen krijg je van mij wel een handleiding hoe je technisch gezien de voice-over het beste kan inspreken. Maar ik laat je niet zwemmen hoor, ik zal ook de voice-over die ik heb geschreven over jouw bedrijf inspreken als voorbeeld. Vervolgens zal je zelf de voice-over opnieuw inspreken aan de hand van mijn voorbeeld.

8. Dan gaan we door naar het visuele aspect van de video; de beelden. Hierin zijn ook verschillende opties mogelijk.

A. We maken gebruik van jouw bestaande database aan beelden (foto’s en eventueel video). Aan de hand daarvan vertellen we het verhaal. Jij levert al het nodige materiaal bij mij aan en ik hoef daardoor dus geen extra beelden te schieten. Ik zal hierbij ook gebruik maken van enkele animaties die terugkomen in video.

B. We maken een combinatie van bestaand beeldmateriaal en nieuwe beelden die ik zal maken. Zo wordt het waarschijnlijk een mix van foto’s en video’s die exact zal laten zien waar het bedrijf ooit begon en waar het nu is. Een leuk inzicht van waar je vandaan komt en wat je tot nu toe allemaal bereikt hebt! Ik zal hierbij ook gebruik maken van enkele animaties die terugkomen in video.

Last but not least; details! Het is belangrijk dat ik alle informatie die noodzakelijk is voor deze video in handen heb. Als het goed is heb je hierboven besloten wat je wil laten zien. Dan is het nu tijd om specifiek te zijn. 

9. Kan je me alle details vertellen die voor jou essentieel zijn?

Wat gaat er nu gebeuren?

Door bovenstaande vragen te beantwoord te hebben kan ik voor jouw business makkelijk en snel een op maat gemaakt plan uitzetten! Ik ga alles dat je hebt ingevuld doornemen en je zsm een plan doorsturen. Je mag hierop feedback geven. Daarnaast krijg je ook een offerte van me. Ook deze is op maat gemaakt. Vervolgens kan je hiermee wel of niet akkoord gaan (ik hoop natuurlijk van wel) en ga ik aan de slag met de bestaande beelden en gaan we, indien daarvoor gekozen is, de nieuwe beelden zsm opnemen. Jij krijgt hiervan de eerste uitgewerkte versie te zien voor de laatste feedback ronde. Daarna zal ik de puntjes op de i zetten en jou het eindresultaat toesturen!!

 

Wat kan jij intussen doen?

Ga alvast lekker struinen door je archief voor de leukste en meest relevante beelden. Want zodra we een akkoord hebben op het plan kan ik aan de slag. Dus hoe sneller je alles hebt verzameld, hoe beter!! 

 

Mail je antwoorden naar me door en we maken er samen iets moois van: info@donnavanwest.nl

Heb je een idee voor een samenwerking? 

© Studio Donna van West
KVK: 64234967
Den Haag