Documentaires

Toen ik van 2015 tot 2017 in Suriname woonde, heb ik enkele korte documentaires gemaakt. Ten eerste om mijn skills als filmmaker te testen en uit te dagen. Ten tweede om het land en de cultuur te leren begrijpen. Alles was nieuw voor mij, in het begin kende ik niemand... Ondanks dat een deel van mijn roots er liggen. 

Kindergedachten

Documentaire

Isan Corinde is een jonge en talentvolle kunstenaar 🎨  In deze documentaire verteld hij over zijn jeugd in het binnenland van Suriname 🇸🇷 en hoe dit zijn hedendaagse werk en stijl beïnvloed. Van een arme gezinssituatie waarbij kunst niet werd begrepen naar het spreiden van zijn vleugels naar Nederland 🇳🇱 en wie weet de rest van de wereld.  

Een 2DOC documentaire voor NPO. 

Djarang Kepang
The Young Riders

Documentaire

Djarang Kepang is een traditionele Javaanse dans  die nog steeds wordt beoefend in Suriname Het ziet er mysterieus en onheilspellend uit, maar wat is het verhaal erachter? 

Met dank aan:
Djarang Kepang groep: The Young Riders
Voice-over: Dennis van de Ven

Mijn passie, mijn vogels

Documentaire

Wie enigszins bekend is met Suriname herkent ze vast; de man en zijn zangvogel    (maar ook dat is geen excuus, want er lopen ook wat verdwaalden rond bij Amsterdam Bijlmer). Iedere zondagochtend een ware competitie met de best-fluitenden out there
In deze korte documentaire volg ik Audrey in de hoop iets te snappen van dit typisch Surinaamse stukje cultuur en believe me, dit ding is serious business!

Met speciale dank aan: Audrey Zweers

Op z'n Nederlands gezegd

documentaire / grafisch ontwerp / animatie

Dit is Cindy. Cindy is Nederlands. Tenminste, zo voelde ze zich vroeger altijd. Ze kent het land van haar ouders door plaatjes en familiefeesten, maar het gevoel en de beleving mist. Ze besluit het land van haar ouders' herkomst te bezoeken: Suriname.

Op zoek naar het verleden. Met haar voorliefde voor (Surinaams) eten en haar enthousiasme komen we heel ver. Struinend naar huizen en het ontdekken van meerdere van de bevolkingsgroepen, die ook voorkomen in haar familiegeschiedenis. Maar wat als de informatie die ze van haar familie heeft gekregen nogal onduidelijk is? En wat vindt de geboren Haagsche van de Surinaamse cultuur en natuur?

hek

Met speciale dank aan:
Cindy Lemmer
Fredberg - Fred Pansa
Koto Museum
Synagoge, Keizerstraat Paramaribo

tegeltje

Heb je een idee voor een samenwerking? 

© Studio Donna van West
KVK: 64234967
Den Haag